PRETUIESTE-TI MAMA

Urmatoarele randuri le-am primit pe email de la Dorina, mi s-au parut foarte interesante si m-am considerat dator sa le fac cunoscute postandu-le pe blog.


Au inceput fiind iubite, femei, apoi sotiile tatilor nostri si-au devenit apoi mamele noastre.

Habar n-avem cum au trecut prin cele 9 luni de sarcina si cum de s-or fi descurcat cu poftele in miez de noapte, fara supermarket-uri care sa vanda-n crucea diminetii capsune prospete si cirese confiate ?


Pe cand 1 litru de lapte costa 4 ore de stat la cozi si cand nu existau zeci de reviste de tip Bebe, Ultra-Bebe, Mega-Bebe, mamele noastre stiau cum sa ne poarte-n pantece ca sa ne fie bine. Cum oare? Habar n-am!


Habar n-avem cum ne-au crescut fara scutece de unica folosinta (remember pelincile?!) create special pentru bebelusi activi (oare ceilalti cum s-or fi descurcat?), sau fara detergenti cu particule XYZ cu miros de primavara tarzie ori de zapada timpurie. (hainele miroseau pur si simplu a curat!...si-a frig)

Cum Doamne iarta-ma de ne spalau hainutele manjite de noroi fara detergentul cu cele mai roz molecule din lume? Pesemne ca pe vremea aia, murdaria nu era chiar buna.


Habar n-avem cum se jucau cu noi, cum reuseau sa ne distreze la 5 ani, fara papusi siliconate, joystick-uri de console sau telecomenzi.

N-aveam colectii de jucarioare de la meniuri fericite, dar mamele de-atunci colectionau buline rosii de la gradinita noastra si le prindeau mandre-n perdele, semn ca fuseseram cuminti.


Habar n-avem cum reuseau sa fie cele mai frumoase, cand cel mai fin parfum venea in tub de spray maron, cu care se dadeau doar la ocazii speciale. Cum de stiau ce-i ala „stil", pe cand cuvantul „glossy" nu se inventase inca?


Habar n-avem cum de i-au cucerit pe tatii nostri, fara eye-shadows si mascara cu efect boombastic, fara trenduri sau rujuri super-ultra stay-on si fara unghii false French.


La 9 ani te-ai dat cu fundul de pamant in magazin si i-ai urlat din toti plamanii ca e o mama rea. Nu-ti luase nu stiu care jucarie.


La 15 ani te-ai incuiat in camera si i-ai strigat „Nu te mai suport!". Normal, nu te lasase la un bairam.


La 20 de ani buseai de toti peretii usa de la intrare si rabufneai sonor pe casa scarii: „Lasa-ma-n pace! Te urasc!". Nu-i mai placea cu cine iesi.


In fine, la 30 de ani ii tranteai telefonu-n nas: „Tu habar n-ai cum e sa nu lucrezi la stat!", cand iti spunea sa ai grija de tine si sa te duci din cand in cand la doctor.


Tu, cel care nu stiu daca ai habar cum e sa fii parinte, adu-ti aminte in fiecare zi s-o pretuiesti mai mult pe MAMA.

2 comentarii:

Ruk spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ruk spunea...

Am zambit citind acest articol. Mamele chiar merita sa fie pretuite mai mult.
Mult succes in continuare!