OMUL CARE ŞI-AR PARIA ÎNTREAGA AVERE LA BURSĂ

Extrase din articolul cu acelaşi nume publicat în Capital.

Inspiraţia de a face investiţia potrivită la momentul potrivit şi, nu în ultimul rând, de a nu ceda tentaţiei de a vinde prea devreme l-a făcut pe Cătălin Chelu să ajungă unul dintre cei mai mari investitori de la Bursă, cu deţineri care rivalizează cu cele ale multor fonduri de investiţii.

„De acum doi ani mai ales, piaţa imobiliară a înregistrat o explozie. Momentul acesta l-am ratat. Dacă eram un bun speculator, atunci ar fi trebuit să ies parţial de pe investiţiile bursiere şi să mă orientez şi către imobiliare, acum aproximativ doi ani. Asta nu înseamnă însă că satisfacţiile sunt mai mici, pentru că şi la Bursă am câştigat foarte bine şi încă se mai poate câştiga. La ora asta, oricum, aş sta mult pe gânduri înainte să investesc în imobiliare, după creşterile foarte mari din ultima vreme“, explică omul de afaceri din Galaţi.

„În urmă cu cinci-şase ani, mă interesa mai mult securitatea investiţiilor, dacă SIF-urile sunt bine administrate. Acum, m-am convins că ele sunt bine administrate, aşa că mă interesează, ca investitor, care dintre ele reuşeşte să echilibreze cel mai bine balanţa prudenţă/risc. În acest moment, SIF-urile au ajuns să fie poate prea prudente“.Investitorul Cătălin Chelu

Se consideră un investitor aplecat mai mult spre prudenţă, însă mai face şi „incursiuni de gherilă“ în sfera investiţiilor ceva mai riscante.

Procentual, afirmă că aproximativ 80% din portofoliul deţinut este orientat către acţiuni mai puţin riscante, blue-chips, şi circa 20% reprezintă plasamente în acţiuni cu risc mai ridicat.

Are investiţii şi pe piaţa de derivate de la Sibiu, considerată mult mai riscantă decât piaţa la vedere, însă din investiţiile respective nu a avut „nici satisfacţii, nici insatisfacţii“.

Nu are plasamente în afara ţării, preferând să se concentreze pe acţiunile autohtone.

Contactele sale cu piaţa imobiliară sunt, potrivit propriilor afirmaţii, „destul de anemice“, singura „investiţie“ în acest domeniu fiind chiar cea în întreprinderile pe care le deţine şi dintre care unele au o valoare imobiliară mai mare decât cea a afacerii în sine.

Vreau să citesc toate articolele despre investiţii.

Niciun comentariu: