MERITĂ SĂ INVESTEŞTI ÎN PROPRIA TA EDUCAŢIE

Diferenţa majoră dintre învingători şi învinşi este atitudinea vis-a-vis de investiţia în educaţia proprie. Ca persoană de succes, recunoşti faptul că mintea şi trupul tău sunt activele cele mai importante ce pot fi folosite pentru a-ţi atinge scopurile.

Calitatea gândirii tale determină calitatea vieţii pe care o duci. Învingătorii investesc în permanenţă în îmbunătăţirea educaţiei proprii.

Este cunoscut faptul că modul în care funcţionează mintea unui om determină evenimentele care i se întâmplă. Un învingător încearcă în permanenţă să fie cât mai bine pregătit şi antrenat din punct de vedere mental. Norocul este momentul în care oportunitatea întâlneşte pregătirea adecvată.

În orice domeniu, învingătorii se caracterizează prin faptul că ştiu mai multe şi au o experienţă mai vastă în domeniu decât ceilalţi.Învinşii caută scuze în permanenţă pentru a justifica lipsa investiţiilor în ei înşişi.
Ei spun: „Nu-mi permit!” (şi nu-şi vor permite!).
Au de obicei bani pentru haine, pentru activităţi sociale, pentru alcool, pentru călătorii, dar nu au bani pentru a investi în pregătirea proprie.
Mai spun: „N-am timp!” (adică nu-şi fac timp).
Cea mai rea replică: “Nu am nevoie de asta, pentru că deja ştiu totul despre acest subiect!”

Majoritatea looser-ilor cad în capcana aşa numitului “incompetent inconştient”. Incompetentul inconştient este o persoană care nu ştie şi nu ştie că nu ştie. Este un caz fără speranţă, pentru că nu poate fi învăţat nimic. Acest personaj cade în capcana inteligenţei: crede că este atât de deştept, încât nu are ce să mai înveţe dintr-o carte, sau dintr-un material didactic audio, sau dintr-o prelegere.

Din nefericire, absolvenţii de studii superioare cad adesea în această capcană. Persoanele fără studii superioare ştiu că mai au de învăţat şi, de obicei, continuă să-şi îmbunătăţească cunoştinţele. Dar cei care au absolvit o universitate trăiesc cu impresia că au învăţat tot ce era de învăţat şi încetează să mai citească sau să se pregătească din momentul în care au absolvit.

Mentalitatea de învins este cea a unui om care nu crede în forţele proprii. Ei cred că nici un efort în direcţia auto-perfecţionării nu poate schimba ceva în viaţa lor, aşa că nici măcar nu încearcă. Se privesc ca o companie care pierde teren pe piaţă, care merge din ce în ce mai prost şi pentru că "aşa se procedează pe piaţa liberă", nu au de gând să investească în ea.Valorile şi credinţele tale sunt exprimate prin acţiunile tale, prin ceea ce faci. Ceea ce faci, nu ceea ce spui, nu ceea ce intenţionezi să faci, ci
ceea ce FACI zi de zi reprezintă expresia reală a credinţelor tale.

Hrăneşte-ţi mintea cu proteine informaţionale!

O persoană care nu citeşte are acelaşi nivel cu o persoană care nu ştie să citească.
O persoană care nu se auto-perfecţionează nu este mai bună decât o persoană care nu poate face acest lucru.
Ignoranţa este cel mai mare duşman al rasei umane, iar azi, în societatea noastră deschisă, ignoranţa este auto-indusă şi impardonabilă.Nu fii ignorant. Investeşte în educaţia ta!
Paradoxal, cu cât vei investi mai mult în educaţia ta(având impresia că ai cheltuieli mari), cu atât vei câştiga mai mult.

Pentru că în educaţie ...

INVESTEŞTI!

Niciun comentariu: