FOLOSEŞTE-ŢI TIMPUL ÎN MOD INTELIGENT!

Foloseşte-ţi timpul în mod inteligent, pentru că timpul înseamnă bani
(TIME IS MONEY – aşa cum spune americanul).
Este singurul activ de care dispunem toţi, dar pe care numai o parte ştim cum să-l valorificăm.
Este curios cum majoritatea românilor aşteaptă ca cineva să le spună ce să facă, cum să-şi cheltuiască cel preţios activ: timpul. Nu este mentalitate comunistă, deoarece am văzut acelaşi comportament şi în alte ţări. Este o condiţionare socială.
Vestea bună este că poţi trece peste ea, dacă realizezi că tu alegi
cum să-ţi cheltuieşti timpul.
TU EŞTI ŞEFUL!

Nu eşti obligat să urmezi indicaţiile nimănui. Numai tu eşti responsabil de ceea ce faci cu timpul tău. Foloseşte-l inteligent, investeşte-l cu cap!

Este greu să te pui în mişcare, deoarece, ne place sau nu, lenea este în firea umană. Căutăm tot timpul să terminăm cât mai repede ceea ce avem de făcut, ca să putem să ne relaxăm, să lenevim cât mai mult, să stăm. Dar, într-o epocă în care cuvântul de ordine este „mişcare”, „a sta” nu poate conduce decât la eşecuri. În zilele noastre, datorită vitezei cu care ştiinţa evoluează, statul pe loc se traduce prin regres, prin pierdere.

Dacă vrei să fii în top, elimină timpii morţi din viaţa ta! Investeşte timpul tău liber în acumularea de noi cunoştinţe în domeniul în care vrei să devii expert. Investeşte în educaţia ta!

Dacă îţi doreşti libertate financiară, îţi amintesc cele 3 ingrediente (cei 3 E):
2. EXPERIENŢA
3. Excesul de bani.
Atenţie: cel de-al treilea ingredient este derivatul primelor două!

Sfatul meu:
Citeşte zilnic, cel puţin 30 minute, ceva educaţional, motivaţional sau care te inspiră. Dacă nu poţi citi, atunci ascultă! Există cărţi audio.
Învaţă zilnic ceva!
Dacă ai o viteză medie de citire şi citeşti zilnic 30 de minute, vei parcurge 2 cărţi pe lună, adică 24 de cărţi pe an.
Conform statisticilor, 80% din oameni citesc, în medie, mai puţin de o carte pe an.
Persoanele de succes, adică restul de 20%, citesc, în medie, 20 de cărţi pe an.
Dacă nu poţi citi, atunci ascultă! Există o mulţime de cărţi audio pe piaţă, despre diverse subiecte. Dacă ştii limba engleză, oferta de materiale audio educaţionale creşte exponenţial.
Caută şi vei găsi!

Călătoriile introduc o mulţime de timpi morţi în viaţa ta, indiferent dacă te deplasezi cu maşina, mijloacele de transport în comun, trenul sau avionul! Foloseşte cu cap aceşti timpi morţi şi nu-i irosi.
Este adevărat că, nu întotdeauna poţi citi ceva în timpul deplasărilor. Dar poţi asculta!

Interesant este faptul că, în medie, în mediul urban din întreaga lume, un om petrece 1-2 ore/zi la volan, ceea ce înseamnă 7-14 ore/săptămână, adică 30-60 ore/lună, traduse în 360-720 ore/an.
Românul petrece, de asemenea, între 360 şi 720 ore/an în maşină, la volan, sau în mijloacele de transport în comun.
Cei ce locuiesc în zonele urbane aglomerate, pline de blocaje în trafic, stau în maşină chiar şi 4 ore/zi, adică aproximativ 1.400 ore/an. Nu este păcat de tot acest timp irosit?
Ştiai că un an universitar are aproximativ 850 ore de cursuri şi seminarii?
Timpul petrecut de tine la volanul maşinii echivalează cu 1-2 semestre universitare de cursuri şi seminarii!
Ce-ar fi dacă ai folosi timpul irosit de tine pe străzi? Ce-ar fi dacă, în loc de a asculta diverse posturi de radio (lăsând astfel, DJ-ii sau prezentatorii de ştiri să-ţi hrănească mintea), ai asculta cărţi audio? Ce-ar fi dacă ai folosi CD player-ul din maşină sau MP3 player-ul portabil pe post de unealtă pentru învăţat?

Doar prin simpla utilizare a timpului stat la volan pentru a te educa, poţi deveni unul dintre cei mai buni oameni în anumite domenii, care te interesează. Ascultând materiale educaţionale, poţi învăţa aproape orice: limbi străine, cum să te automotivezi, strategii de vânzare, tehnici de negociere, etc.

Foloseşte-ţi timpul în mod inteligent!

PS: S-ar putea ca materialele educaţionale audio să fie cea mai importantă descoperire după apariţia tiparului. Personal, sunt un fan înrăit al cărţilor audio. Nu mă sui în maşină fără un CD cu materiale audio educaţionale, pentru a le asculta pe drum. MP3 player-ul meu este plin în proporţie de 90% cu cărţi audio şi 10% cu muzică.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos!!!
Vreau sa-ti spun ca si eu incerc sa imi utilizez eficient timpul disponibil. Mai mult, ma ocup de o cercetare stiintifica privind utilizarea timpului si impactul asupra dezvoltarii sociale si economice.

Catalin Eremia spunea...

Daca-mi dai si detalii despre identitatea ta, poate putem colabora in cadrul acelei cercetari stiintifice ...
Sau poate iti e mai simplu sa ma contactezi tu?